18:46 / 17.05.2018.

Autor: T.V./S.D./HRT

Raste broj stranih studenata u Dubrovniku

-

-

Foto: - / -

Iz godine u godinu raste broj studenata koji iz europskih zemalja, ali i Amerike dolaze na dubrovačko sveučilište.
Iz godine u godinu raste broj stranih studenata koji putem programa Erasmus dolaze studirati na dubrovačko sveučilište. Ove godine na sveučilištu je 110 stranih studenata, za njih je pokrenut i poseban kolegij hrvatskoga jezika. Tako uz studij mogu učiti i hrvatski. 

Najviše je onih koji iz europskih zemalja, ali i Amerike dolaze na dubrovačko sveučilište. Ove godine na Sveučilištu je osmišljen i pokrenut poseban kolegij hrvatskoga jezika, studenti ga upisuju dobrovoljno, želja im je naučiti hrvatski.

Činjenica je da hrvatski jezik nije lak  da nije jednostavno u tako kratkom vremenu svladati hrvatski  međutim moram priznati  da se studenti hrabro  bore  sa hrvatskom fonetikom, sintaksom, padeže da i ne spominjem, ističe Katia Bakia, Odjel komunikologije Sveučilišta u Dubrovniku.

Tko zna možda će im učenje hrvatskoga biti samo jedna epizoda u studiranju, a možda će i kad se vrate u svoje zemlje nastaviti učiti hrvatski te tako postati pravi promotori  hrvatskoga jezika i kulture.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!