U Splitu počinje novi studij

03.09.2022.

07:00

Autor: Anita Markovina Radnić/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Novi studij

Novi studij

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Nakon duže pripreme splitsko sveučilište napokon je dobilo je dopusnicu za novi studij Komunikacija i mediji. Prijave za buduće novinare i stručnjake za odnose s javnošću su- u tijeku, a prima se 25 studenata. 

Dopusnica ministarstva stigla je u zadnji čas, ali ne smeta. Sve je, kažu na splitskom sveučilištu, spremno za početak studija Komunikacija i mediji. Nedostaju samo studenti. 

- Nadamo se dobrom odazivu i nadamo se da će studenti biti zadovoljni i da ćemo prvu generaciju studenata završiti u naredne tri godine, govori prof.dr.sc. Tomislav Kilić, prorektor za poslovanje Sveučilišta u Splitu.

Poseban naglasak bit će na praktičnoj nastavi pa će prvostupnici komunikacije i medija moći odmah početi raditi- ne samo u medijskim kućama nego i u javnoj upravi, u sferi gospodarstva i kulture, industriji zabave.

- Jednom riječju u svakoj djelatnosti, jer je naprosto nemoguće zamisliti bilo koju djelatnost koja bi se mogla izolirati od medija i koja ne osjeća potrebu za dobrim stručnjacima koji imaju dubinska znanja o upravljanju komunikacijama, naglasio je prof.dr.sc. Željko Radić, prorektor za pravna pitanja i voditelj studija Komunikacija i mediji Sveučilišta u Splitu.

Premda je zanimanje traženo, studenti mogu ostati u klupama i sljedeće dvije akademske godine studirati što požele. A moći će, nadaju se u rektoratu, i nastaviti u istom smjeru.

- Mi ćemo se i sami pobrinuti da im pružimo jednu izvrsnu opciju to je naš diplomski studij novinarstva u suvremenim medijima koji je također u pripremi i za koji očekujemo dopusnicu, govori Radić.

Splitsko sveučilište ima približno 20 000 studenata i 180 studijskih programa. Za novi studij nema razredbenog ispita - vrednovat će se uspjeh u srednjoj školi i na državnoj maturi. Plan je upisati samo 25 studenata, a prijave se primaju putem platforme Postani student - do 19. rujna. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!