Uskoro počinje rekonstrukcija dječjeg vrtića u općini Otok

06.01.2023.

17:14

Autor: Magdalena Šipić/Regionalni dnevnik/HRT/A.S.

Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji Dječjeg vrtića "Žabica"

Uskoro počinju radovi na rekonstrukciji Dječjeg vrtića "Žabica"

Foto: HTV / HRT

U Općini Otok uskoro počinju radovi na rekonstrukciji Dječjeg vrtića "Žabica". Predškolska ustanova, proširena je i dograđena, opremljena i energetski učinkovita, tako će se prometnuti u jedno od najmodernijih takvih izdanja. Mjesta će, i to besplatnih, tako biti za još više polaznika, a novost je da će se prostora naći i za djecu jasličke dobi.   

Dječji vrtić "Žabica" je osnovan 1996. godine, a 2019. energetski obnavljan. Sada će biti i rekonstruiran. 

- Ja se iskreno nadam radi djece i nas svih ostalih jer, normalno, roditelji moraju raditi, tko nas pita nakon godinu dana gdje ćemo mi s djetetom, rekao je Ante Vuleta.  

- Ne da je dobro, to je perfektna ideja, podrška u svakom pogledu, dodao je Stjepan Vugdelija. 

Ugovor je s izvođačem radova već potpisan, a novac - većim dijelom osiguran.

- Dva milijuna i 480 tisuća kuna. To nije dovoljno. Naš vrtić košta oko šest milijuna. Mi ćemo pokušati iz drugih izvora pronaći to sufinanciranje, izjavila je Ratka Ajdučić, v. d. pročelnika JUO Općine Otok.

Vrtić se skrbi o 173 polaznika, a premda od 2021. godine u Rudi ima i područno odjeljenje, prostora - nikad dosta. 

- Jako je važna dogradnja vrtića zbog velikih skupina, zbog jako velikog broja djece, zbog nemogućnosti rada u takvim skučenim uvjetima, kazala je Anamarija Vuleta, ravnateljica Dječjeg vrtića ''Žabica''. 

Uskoro dizalo i jaslice

Bude li sve prema planu, za godinu dana mjesta će se, što dosad nije bio slučaj, naći i za jaslice. Ali i dizalo, te solare.

- Dobivaju nove prostore, veće, modernije, opremljenije, dobivamo radnu snagu, imat ćemo više žena s područja Otok zaposlene, izjavio je Luka Kamber, član Upravnog vijeća Dječjeg vrtića ''Žabica''.

Stoga će se općina, prometnuti - u još poželjnije mjesto za življenje.

- Demografska obnova majka je svih obnova, nju nikako ne možemo zaobići i nema opravdanja da ulažemo u bilo što drugo prije nego u tu mjeru, a naravno da ulažemo i u sve druge segmente života i življenja, rekao je Dušan Đula, načelnik Otoka.

Od infrastrukture do brige za starije. Tako će zahvaljujući novom ugovoru u sklopu projekta "Zaželi" 180 starijih te nemoćnih i dalje imati odgovarajuću skrb, a više od trideset žena, iako i na kratko, zlata vrijedna zaposlenja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!