16:59 / 04.12.2020.

Autor: P.Barač/Regionalni dnevnik/HRT

Reciklirane jaslice

-

-

Foto: - / -

Posljednjih godina strukovna škola "Antuna Horvata" sve je zanimljivija mladima, a potreba tržišta za deficitarnim strukovnim zanimanjima sve veća.
Svi koji se nađu u blizini đakovačke srednje strukovne škole "Antuna Horvata" moći će se zadržati u razgledavanju jaslica koje su izradili učenici graditeljske struke.

Kockasti i grubi blokovi izvrsno su poslužili za izradu nježnih jaslica koje krase školski park.

Oblikovanje građevinskog materijala u modernističke skulpture, za ove vrijedne učenike, bila je više zabava nego izazov. Uz online nastavu, ona praktična - u školi za život, održava se redovito u manjim skupinama.

- Pozadina cijele priče je ideja da učenici nauče kroz nekakav ležerniji način karakteristike materijala s kojim se susreću - kaže Zvjedana Bogdan, nastavnica građevinske struke praktične nastave u SSŠ "Antuna Horvata" Đakovo.

Posljednjih godina strukovna škola "Antuna Horvata" sve je zanimljivija mladima, a potreba tržišta za deficitarnim strukovnim zanimanjima sve veća.

- Ove godine smo zabilježili najbolji upis u zadnji pet godina, povećao nam se broj učenika za dvadesetak i to uglavnom u deficitarnim zanjimanjima. Prošle godine i pretprošle smo uveli pet novih zanimanja, iduće godine planiramo uvesti zanimanje slastičar - otkrio je Mirko Čurić, ravnatelj  SSŠ "Antuna Horvata" Đakovo.

Školovanjem za deficitarna zanimanja mladima se tako nudi siguran posao u kojemu se itekako može uspjeti i biti kreativan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!