17:18 / 20.08.2019.

Autor: Željka Lopac Purković/V.K./HRT

Riječki anđeli za male Slavonce

-

-

Foto: - / -

Riječki anđeli su se organizirali i u prošlih nekoliko mjeseci prikupili pomoć - školski pribor za male Slavonce. Sve prikupljeno poslali su Udruzi Slavonsko srce i učenicima Tovarnika.
Riječki anđeli su se organizirali i u prošlih nekoliko mjeseci prikupili pomoć - školski pribor za male Slavonce. Sve prikupljeno poslali su Udruzi Slavonsko srce i učenicima Tovarnika - gradića u Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

U Tovarnik su krenuli ruksaci, pernice, školski pribor, odjeća - sve što je potrebno za uspješan početak školske godine.

- Srce mi je ovoliko kad nekom pomognem. Eto, osjećam se vauuu, rekao je Christian Baldo, član Udruge Riječki anđeli.

Riječki su anđeli u malo vremena prikupili više od 40 velikih paketa za slavonske školarce. A sve zahvaljujući Riječanima.

- Uopće nije problem. Danas, tko god pozove ljude na akciju svi se odazovu. Rijeka je poseban grad. Kad god pozovemo, ljudi se odmah odazovu, istaknuo je Kristian Kiki Hosi, član Udruge Riječki anđeli.

A sve je krenulo nakon poziva udruge Slavonsko srce iz Tovarnika. Riječki anđeli nisu gubili vrijeme i paketi za Tovarnik - upravo kreću. Slično je i s riječkim mališanima sličnog imovinskog stanja.

- Tako da se  zahvaljujem ljudima koji sakupljaju za riječku djecu, rekla je Nada Omerović-Nona Nada, članica Udruge Riječki anđeli.

A slijedi i akcija za riječke obitelji.

- Uskoro pripremamo veliku izložbu humanitarnog karaktera uz pomoć slikara Ličko-senjske županije. Oni su nam donirali određeni broj slika, govori Alen Kulundžić Juranić, član Udruge Riječki anđeli.

Uglavnom, akcija za akcijom! A paketi su krenuli! Riječani su ih dobro opremili pa - Sretno školarci!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!