Rijeka 2020: 'Šašavi Klobučar' i Festival Tobogan

16.07.2020.

15:53

Autor: Ivana Perić/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Na Trgu Ivana Klobučarića u Rijeci postavljeni su paviljoni za odmor, druženje i igranje, a večeras se na istom mjestu otvara i dječji festival Tobogan.
Na Trgu Ivana Klobučarića u Rijeci postavljeni su paviljoni za odmor, druženje i igranje, a večeras se na istom mjestu otvara i dječji festival Tobogan.

Tri drvena paviljona dio su projekta koji se organizira u sklopu 'Rijeke 2020 - Europske prijestolnica kulture' kroz aktivnosti Udruge Urbani separe naziva 'Šašavi Klobučar'.

- Udruga planira u idućim mjesecima taj javni gradski prostor, koji služi kao improvizirano dječje igralište, oplemeniti zelenilom i dodatnim sadržajima za ugodniji boravak prolaznika i stanovnika ovog dijela grada, najavljuju organizatori.

Danas, u četvrtak, 16. srpnja, na istom mjestu, u večernjima satima, otvorenje je dječjeg festivala Tobogan 'Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture', u 19 sati, pod mjerama Stožera civilne zaštite, vezano uz sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

U programu otvorenja sudjeluju: polaznici radionice Ri Rocka - Žestoki bubnjari toboganski, Triko Cirkus Teatar iz Zagreba s uličnim spektaklom Kaleidoskop: Krijesnica te Ivanka & Mrle s koncertom dječjih pjesama ‘Kišni razdraganci’.

- Zbog ograničenog broja posjetitelja, performans Kaleidoskop, kao i koncert Kišnih razdraganaca ponovit će se iste večeri od 21,30 sati. Klobučarićev trg bit će danas ograđen, a ulaz će biti omogućen iz Agatićeve ulice. Na ulazu će biti postavljena tri štanda tj. tri ulazna koridora na kojima će volonteri popisivati publiku sukladno Odluci nacionalnog stožera civilne zaštite i HZZJZ-a, napominju organizatori. 

Situaciju je na terenu provjerila ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska koja se družila s Jelenom Milić, voditeljicom programa Dječja kuća RIJEKE 2020) i Ninom Majcan Šprajc iz udruge Urbani separe:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!