09:02 / 07.08.2020.

Autor: Dajana Kruneš/I.Z./Dobro jutro Hrvatska/HRT

Rijeka: Vijeće mladih Benčić pokrenuli projekt "Korona kid"

-

-

Foto: - / -

Bosnić je istaknula da su se radionice održavale on-line i da je odaziv bio velik.
U ovim novim uvjetima koje je stvorila pandemija koronavirusa nikako ne smijemo zaboraviti na djecu. Kako bi naša djeca i mladi lakše shvatili što se događa i prilagodili se situaciji u Rijeci je pokrenut primjerice projekt Korona kid.

Natali Bosnić, Vijeće mladih Benčić, kazala je u emisiji "Dobro jutro Hrvatska" da je cilj projekta "Korona kid" bio poticanje djece i mladih na građanski angažman i brigu za druge kroz usvajanje novih znanja i vještina građanskoga odgoja, primjenu novih tehnologija i socijalizaciju.

Dodala je da program traje nekoliko mjeseci, a intenzivno za djecu koja su bila na radionicama i koja će pružiti mladima podršku za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa.

Bosnić je istaknula da su se radionice održavale on-line i da je odaziv bio velik.

- Mladi su naučili i koristiti aplikacije s  kojima se do sada nisu mnogu susretali, kazala je Bosnić.

Naglasila je da će Vijeće mladih Benčić u rujnu osim on-line radionica organizirati radionice i na otvorenom. Dodala je da djeci najviše nedostaje druženje s vršnjacima.

Cijeli razgovor pogledajte u videu
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!