15:26 / 28.12.2018.

Autor: E.L.S./S.B./HRT

Roboti duhovi donijeli prvo mjesto sisačkim robotičarkama

-

-

Foto: - / -

Nadaju se sisačke robotičarke dobrim rezultatima i u Australiji. Uz dodatne pripreme preostaju im samo sredstva kako bi uopće došle onamo.
Četiri učenice, robotičarke iz OŠ Braće Bobetko, Sisak, nedavno su na Robocupu Junior u Zagrebu, osvojile prvo mjesto sa svojim robotima duhovima te time osvojile odlazak na svjetsko prvenstvo koje će se održati u srpnju u Australiji.

- Uvijek sam imao potrebu da cure priključim robotici pa sam našao kategoriju koja nije nova nego je tu već par godina. Uvidio sam da bi tu mogle biti uspješnje i objasnio sam im sva pravila. Uz našu pomoć one su odradile svoj zadatak i uspjeli smo to prikazati na natjecanju kako spada - ispričao je mentor Dorian Tepić.

Nakon 4 godine bavljenja modelarstvom pa zatim robotikom Sara Terman, Gabrijela Jozić te Ema i Sara Tatić uz pomoć mentora u posljednja dva mjeseca konstruirale su tri robota, osmislile koreografiju za nastup u kojem love robote duhove koji bježe od njih. Nagradi se nisu nadale.

- Nismo imali baš nekih velikih očekivanja da ćemo osvojiti prvo mjesto jer se robotikom bavimo samo godinu dana - kaže Sara Tatić.

Pobjedom na državnom natjecanju ove su odlične učenice 8. razreda iz Siska izborile natjecanje na svjetskom prvenstvu u Sydneyu. Nadaju se dobrim rezultatima i u Australiji. Uz dodatne pripreme preostaju im samo sredstva kako bi uopće došle onamo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!