Rovinjski predškolci - mali vatrogasci

19.05.2022.

17:58

Autor: Jasminka Kalčić/Regionalni dnevnik IMS-a/HTV/HRT

Dječja vatrogasna olimpijada

Dječja vatrogasna olimpijada

Foto: HTV / HRT

Gotovo 200 mališana rovinjskih dječjih vrtića natjecalo se na vatrogasnoj olimpijadi. Za nju se vrijedno pripremaju godinu dana.


Koliko samo uzbuđenja, marljivosti i koncentracije.... I riječ je k tome o predškolcima.

Održana je osma vatrogasna dječja olimpijada. Pokrenuli su je rovinjski vatrogasci, želeći kod mališana pobuditi ljubav prema vatrogastvu.

- Jednostavno je pala ideja da napravimo pravu vatrogasnu olimpijadu, da se klinci i mi družimo i da im vatrogastvo pokažemo kroz igru, u olimpijadi, rekao je zapovjednik JVP-a Rovinj Evilijano Gašpić.

Tijekom godine i tete u vrtiću i vatrogasci upoznaju ih s vještinama zanata.

- Ovo je jedna manifestacija koja je djeci najdraža, jer u njoj svi sudjeluju, potiče se brzina, kreativnost, spretnost, suradnja u grupi i sve ono što djeca doista vole, kazala je Sandra Orbanić, ravnateljica Dječjeg vrtića "Neven".

I svi su pobjednici. Ugasili su sve požare, spasili živote, svojski se trudili i istinski uživali. A možda je baš među njima novi vatrogasac, tko zna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!