09:39 / 27.02.2018.

Autor: E.L.S./P.P.M./HRT

Sa svih strana svijeta

-

-

Foto: - / -

"Sa svih strana svijeta" plesno je putovanje od koreografije i točke do točke vodi gledatelje zemljama svijeta.
"Sa svih strana svijeta", naslov je predstave, ujedno završne zimske produkcije varaždinskog Plesnog studija Vindi, izvedene na Velikoj sceni HNK.

"Sa svih strana svijeta" plesno je putovanje od koreografije i točke do točke vodi gledatelje zemljama svijeta. Isplesane su posebnosti Aboriđina, Indijanca, Kineza i Japanaca pa sve do Indije, Rusije, Irske, Španjolske.

Bela Ostroški glumi Francuskinju Melie Monet, oduševljena je predstavom a plesati, kaže, naprosto obožava. Poput Bele, i ostalih 150 varaždinskih plesačica koje su nastupale u kazalištu, dolazi u Plesni studio Vindi već od ranog djetinjstva.

Nalazimo se 2 puta tjedno, ako je potrebno i 3 puta. Naučila sam različite tipove plesa, naučila sam improvizirati, raditi u timu, raditi sama i najviše se zabavljati i uživati u tome, kaže Živa Žigmund.

Pokret po pokret i razvija se ljubav prema plesu.

Imamo plesače koji su završili akademije, danas su plesači ili profesori, stvaramo publiku plesnu u Varaždinu. A svakako sam ponosna na to da naša djeca sazrijevajući kroz ovaj proces i druge vidove bavljenja nečim, kod druge djece, izrazito poštuju, jer su naučila koliko treba truda i vremena da se osnovne stvari nauče, poručuje Dubravka Čorko Rodeš, voditeljica Plesnog studija „Vindi".

Balet, povijesni i tradicionalni plesovi, uz puno mašte, zabave i druženja, povezuju naraštaje plesačica i plesača u Vindiju koji djeluje od '95. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!