Samantha konačno upoznala lik svoje pjesme - Zorana Vakulu

18.01.2018.

18:09

Autor: HRT/M.Š.

Ognjen Golubić (HRT), Jelena Pajić (HRT), Samantha Pedišić i Zoran Vakula (HRT)

Ognjen Golubić (HRT), Jelena Pajić (HRT), Samantha Pedišić i Zoran Vakula (HRT)

Foto: - / HRT

Mlada pjesnikinja iz Bibinja Samantha Pedišić (19) objavila je svoju prvu zbirku pjesama - Dođi na kafu za koju je dobila odlične recenzije.
Mlada pjesnikinja iz Bibinja Samantha Pedišić (19) objavila je svoju prvu zbirku pjesama - Dođi na kafu.  Izdavač je Medicinska škola Ante Kuzmanića iz Zadra koju još uvijek pohađa Samantha.

Za svoju je zbirku Samantha Pedišić (19) dobila odlične recenzije. No ipak je javnosti više privukla pažnju pjesmom Mobitel u kojoj se spominje glavni meteorolog Hrvatske radiotelevizije (HRT) Zoran Vakula, koji je sinonimom za vremensku prognozu u hrvatskom televizijskom eteru. To pokazuje koliko meteorologija nadilazi vremensku prognozu te sve više postaje i dijelom popularne kulture. Mi smo u Dalmaciji oduvijek bili vezani za vrijeme i vremenske promjene, to je način života i  način opstanka, a kako gospodin Vakula na nevjerojatno simpatičan način pripadnicima svih naraštaja objašnjava vremenske prilike i neprilike, to me je potaknulo da ga spomenem na pomalo duhovit način,  objasnila je Samantha.

Samantha je svoju zbirku napisala na bibinjskom narječju, a podršku u tom pothvatu imala je i u školu i u obitelji. Pisati na dijalektu je teže, kaže Samantha kojoj inspiracije za pjesme niti u jednom trenutku nije manjkalo. Svakog dana dogodi se nešto novo u Bibinju što pobudi maštu mlade pjesnikinje. Priznaje da joj je ipak najveće inspiracija mama, mada je zbirku posvetila svojoj baki. Napisanih pjesma ima još mnogo, pa se nada da će u skorije vrijeme izdati i drugu zbirku. Kad završi srednju medicinsku želja joj je upisati logopediju.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska  pročitala je Samantha svoju najpoznatiju pjesmu, a ekipa joj je priredila iznenađenje te u studio dovela Zorana Vakulu. Tako je Samantha konačno mogla lik svoje pjesme upoznati uživo. Nakon gostovanja mogli su tako zajedno otići 'na kafu'.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!