Samo jedan klik studente dijeli do prilike da steknu nove vještine

16.03.2023.

08:46

Autor: Lucija Žeger/Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Samo jedan klik studente dijeli do prilike da steknu nove vještine

Samo jedan klik studente dijeli do prilike da steknu nove vještine

Foto: HTV / HRT

U razgovoru sa studentima doznali smo da su sve svjesniji da im diploma s fakulteta ne znači koliko i skupljanje praktičnog iskustva uz studiranje. Nekoliko članova iz Hrvatske studentske asocijacije treću godinu zaredom provodi natjecanje u menadžmenskim vještinama koje je prije svega edukativnog karaktera. Prijave za isto su moguće do 16. ožujka, a u prilogu Vam donosimo priču studentica o tome koliko je ovo zapravo vrijedno u studentskom životopisu.


Hrvatska studentska asocijacija najstarija je studentska udruga Zagrebačkog sveučilišta čiji je cilj već 30 godina upotpuniti znanja i uvesti praksu u fakultetsko obrazovanje?

- U Udruzi imamo šest timova i 9 projekata koji su trenutno aktivni. Udruga zapravo stavlja fokus na profesionalni razvoj studenata kako bi mogli ona znanja i vještine koje su stekli na fakultetu proširiti na projektima, na suradnji s međunarodnim studentima itd. Vidjeti kako to sve djeluje i u praksi. I naš rad je priznat i od strane sveučilišta, i od strane fakulteta tako da imamo 16 dekanovih nagrada i 6 rektorovih, kaže Ana Lovrečki, članica organizacijskog odbora.

Jedan od aktualnih projekata jest Natjecanje u event menadžmentu/natjecanje vezano za organizaciju događaja - Event Management Competition. Održava se već treću godinu.

- Projekt je stvarno do sada doživio veliki uspjeh, prošle godine smo dobili rektorovu nagradu za njega, a projekt je zapravo osmišljen kao prilika za studente da pokažu svoje znanje u event managementu i da se povežu s profesionalcima, steknu neka nova poznanstva i dobiju vrijedne nagrade za to, objašnjava Laura Vukelić, voditeljica natjecanja.

- Cilj je da studentima pružimo na neki način neku odskočnu dasku za njihovu karijeru u području event menadžmenta jer je on zapravo trenutno dosta zastupljen u svim sferama života i poslovanja, ali nije toliko zastupljen u formalnom obrazovanju tako da smo uvidjeli potrebu da educiramo studente u tom području i zato smo ostvarili suradnju s profesionalcima koji im to znanje mogu najbolje prenijeti i zbog toga im želimo pružiti priliku da se oni iskažu i dobiju priliku za započeti svoju karijeru u tom smjeru, ističe Laura Vukelić.

Kako bi potaknuli što veći broj studenata na sudjelovanje, voditelji projekta organizirali su uvodne radionice za one koji se prvi put susreću s organizacijom događaja.

- Natjecanje se odvija u tri kruga, prva dva kruga su online (prvi je 25. ožujka, a drugi je 1. travnja.) Samo finale je 22. travnja i ono će se održavati uživo. Odlučili smo se zataj oblik kako bismo svim studentima, koji i nisu iz Zagreba, pružili priliku da sudjeluju u natjecanju tako da je zapravo samo finale uživo, kaže Laura Vukelić.

- Dakle, natjecatelji u prva dva kruga mogu očekivati općenita pitanja o event menadžmentu i zatim key study pitanja u kojima će malo više pokazati svoju kreativnost i vještine u tom području. A u finalu će stvarno dobiti priliku prikazati kako bi organizirali pravi event. Dakle dobit će pravi event čiju organizaciju će osmisliti otpočetka do kraja i u tih nekoliko sati koliko će moći, dodaje Laura.

Klik na poveznicu za prijavu na profilu tog projekta na TikToku i Instagramu dijeli vas od prilike da steknete nova znanja, iskustva i kontakte u svijetu menadžmenta. Zato, dragi studenti, trk po nove vještine!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!