Objavljeno: 7. prosinca 2019., prije više od godinu dana
Autor: Melita Homa/Dnevnik u podne/IMS/HRT
PODIJELI
-
Foto: - / -
Kao mala radila je torte od pijeska i blata, danas se s mikserom, kremama i kolačima snalazi kao riba u vodi.
Popularizacija strukovnih škola u Hrvatskoj ove je godine rezultirala povećanjem zanimanja učenika za upis. U školama se tako mogu prepoznati i pravi budući virtuozi u svom zanimanju, a većinu njih čeka siguran posao.
Odličan je primjer 17-ogodišnja Sara Glavaš, učenica Turističko-ugostiteljske škole u Osijeku, koja je nedavno na Danima hrvatskog kulinarstva u Varaždinu proglašena najboljom mladom hrvatskom slastičarkom. Kao mala radila je torte od pijeska i blata, danas se s mikserom, kremama i kolačima snalazi kao riba u vodi.
- Zadana je bila visina torte, a tema je bila - nautika. I unutrašnjost torte sam isto napravila morsku - smokve i bademi, kaže Sara. Tako je osim što je privlačila poglede torta bila i vrlo ukusna. Sve je to bilo presudno za Sarinu pobjedu.
Njezina nastavnica Jolana Jakimov kaže kako je Sara vrlo vrijedna učenica. Marljiva je, voli svoju struku. Potencijalom se pokazala još u prvom razredu.
I u školskim klupama Sara je jednako marljiva. Njezin su talent prepoznali na ljetnoj praksi u jednom opatijskom hotelu pa je postala njihova stipendistica. Čeka je posao.
HRT koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi Vam pružio bolje korisničko iskustvo o čemu više možete pročitati OVDJE. Ako ne želite dopustiti da HRT na vaše računalo upisuje kolačiće, možete to spriječiti postavkama Vašega internetskog preglednika.