Senzorni park za djecu s poteškoćama u razvoju

15.11.2020.

12:26

Autor: Slađana Bukovac/Dnevnik/IMS/HRT

-

-

Foto: - / -

Igralište više nalikuje na veliko gradilište. Gradi se drvenim kockama, ali i različitim drugim elementima.
Buje su prije nekoliko dana dobile senzorni park namijenjen mališanima s teškoćama u razvoju, ali i svima kojima su dosadila obična dječja igrališta. Pokazao se kao pun pogodak.

Izgleda kao dječje igralište u Danskoj. A nalazi se u Bujama. Sve je počelo investicijom od 20.000 kuna i nezadovoljstvom postojećim dječjim igralištima. Senzorni park razvija sva osjetila. Osjetilo mirisa stići će kada se u gume posadi aromatično bilje.

- Imamo senzornu stazu, koja je najvažnija jer sadrži nekoliko različitih tekstura, znači granulacija pijeska, kore od drveta, oblutaka, znači djeca mogu kada je lijepo vrijeme i toplo i bosi hodati po njoj da osjete, rekla je Maja Livada, voditeljica projekta.

Igralište više nalikuje na veliko gradilište. Gradi se drvenim kockama, ali i različitim drugim elementima. Donirano je 11 tona pijeska. Da radnici ne bi ostali gladni, netko je uvijek u kuhinji.

Šumicu od 2.400 m2 djeci je ustupila lovačka udruga. U uređenju su sudjelovali lokalni obrtnici, komunalno poduzeće, vrtićka i školska djeca. Pa čak i speleolozi.

Igranje je dopušteno i roditeljima. Sve dok za sobom ostave uredno i pospremljeno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!