Sestra Angelica - iz samostana na pozornicu

11.02.2021.

09:38

Autor: Vijesti iz kulture/HRT

'Sestra Angelica i druge sestre'

'Sestra Angelica i druge sestre'

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Različiti glazbeni stilovi, zanimljiva životna priča i hrvatsko-švicarska suradnja okosnice su novog glazbeno - scenskog projekta 'Sestra Angelica i druge sestre' koji su sinoć izveli studenti zagrebačke Muzičke akademije. 

Nastavak je to suradnje s Visokom školom za umjetnosti u Bernu koja je u 4 godine predstavila 4 projekta. Predstavu publika može pogledati do kraja tjedna i otkriti novi format za koji još ne postoji naziv, kažu njezini akteri – kolaž je to nastao iz različitih opera.


- Ja se ustvari trudim presaditi u Zagreb to što je jedan od zadnjih krikova mode suvremenog teatra. Ovdje se radi o širokom nizu raznih djela - od Hildegard von Bingen, dakle od 12. stoljeća pa do suvremene glazbe, najsuvremenija je moja pjesma, kaže umjetnički voditelj projekta maestro Mladen Tarbuk.

Redatelj predstave Mathias Behrends dodaje da njegova ideja počiva na romanu časne sestre Veronike Peters 'Što stane između dva kofera'.


- Ona je izašla iz samostana nakon 20 godina i shvatila da ima ista 2 kovčega kao i kad je ušla u samostan. Nije imala novih stvari, istaknuo je Mathias Behrends s Visoke škole za umjetnosti u Bernu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!