08:30 / 12.07.2018.

Autor: E.L.S./D.D./HRT

Sezona kupanja počinje, upišite dijete u školu plivanja

-

-

Foto: - / -

Cilj programa je preplivati vlastitom tehnikom nekoliko metara, navikavanje na vodu, te slobodno i bez straha kretanje i uživanje u vodi.
Na zagrebačkom bazenu Šalata organiziran je tečaj plivanja. Program se održava cijelo ljeto i namjenjen je djeci od 5 do 12 godina starosti .

Učenje plivanja traje deset sati, a odvija se svaki radni dan po jedan sat u plitkoj vodi, klasičnim metodskim postupkom, primjenom elemenata plivačkih tehnika, kroz igru, pomoću i bez pomoći rekvizita. Što su djeca mlađa program se znatnije provodi opisno, kroz igru, s više različitih sadržaja i rekvizita.

Cilj programa je preplivati vlastitom tehnikom nekoliko metara, navikavanje na vodu, te slobodno i bez straha kretanje i uživanje u vodi. Plivanje ima utjecaj na pravilan rast i razvoj djeteta, poticanje na usvajanje pozitivnih navika i socijalizacija djeteta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!