Sinergija integracije: Projekt Centra za nestalu i zlostavljanu djecu

10.10.2022.

10:48

Autor: Marina Gantar/Vijesti/IMS/I.Z./HRT

Sinergija integracije

Sinergija integracije

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Projektom koji u Osijeku provodi Centar za nestalu i zlostavljanu djecu nastoji se osvijestiti javnost o važnosti integracije raseljenih osoba i omogućiti im brži i lakši pristup svim potrebnim informacijama o zaštiti, pomoći, obrazovanju i radu. 

HRT-ova novinarka Marina Gantar rekla je da u Osijeku u traje projekt kojim se pomaže raseljenim osobama iz Ukrajine. Tomislav Ramljak iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek istaknuo je da je u projektu riječ o sinergiji i integraciji.

Projekt su pokrenuli Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Hrvatska udruga za odnose s javnošću. Cilj projekta je osvješćivanje o nužnosti i integracije raseljenih osoba iz Ukrajine.

- Mi smo u sklopu našeg Akcijskog plana "Slavonsko srce za obitelji iz Ukrajine" veliki dio tih aktivnosti već provodili, poručio je Ramljak.

- Od samog početka agresije na Ukrajinu, sve informacije dostupne su na jednom mjestu, otvorili smo info centar, ali i dnevni centar, dječji kutak, pokrenuli smo učenje hrvatskog jezika i psiho-socijalnu pomoć za djecu, ali i za odrasle, dodao je Ramljak. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!