Skokovi u bazen za samopouzdanje mališana

02.07.2020.

11:27

Autor: Franka Jović Tonkli/Dobro jutro, Hrvatska/HRT

-

-

Foto: - / -

Nastava je gotova, djeci je dosta virtualnog života, treba ih potaknuti na zabavu na otvorenom, kupanje, aktivnost.... Sve
Nastava je gotova, djeci je dosta virtualnog života, treba ih potaknuti na zabavu na otvorenom, kupanje, aktivnost.... Sve to spajaju skokovi u vodu, što je i sjajan prijedlog kako djeci obogatiti ovo ljeto. Adresa su poljudski bazeni, klub se zove Dupin, nove članove primaju cijelu godinu.

Splitskom Klubu skokova u vodu Dupin više je od četiri desetljeća, no još dupinskom živahnošću mami nove skakače. Trenutno ih je na Poljudu dvadesetak.

Nije na odmet biti najbolji skakač na plaži, u razredu, u ulici... No, nema kod trenera Vedrana, koliko god bacali osmijehe, bacanja u bazen bez promišljanja. Točno se zna da se od skoka do skoka penje stepenicu po stepenicu.

- Nijedan trener neće dijete poslati na 10 metara, počinje se s metra i s najobičnijim skokovima, kaže Vedran Bajamić, trener Kluba skokova u vodu Dupin - Split, dodajući da kako dijete sazrijeva, prihvaća zadatke, tako i napreduje.

Skokovi u vodu, osim gipkosti, snage, koncentracije u djece razvijaju i samopouzdanje. Skakaonica traži jaku glavu i vjeru u sebe.

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!