Školarci iz cijele Hrvatske na 9. simuliranoj sjednici Sabora

28.03.2022.

10:56

Autor: T.V./Dnevnik/HRT

Školarci iz cijele Hrvatske na 9. simuliranoj sjednici Sabora

Školarci iz cijele Hrvatske na 9. simuliranoj sjednici Sabora

Foto: HTV / HRT

U Hrvatskom saboru umjesto zastupnika - učenici. Na 9. simuliranoj sjednici Sabora - školarci iz cijele Hrvatske u raspravi su i predložili novi zakon o suzbijanju diskriminacije. Sjednica se održava na daljinu, a otvorio ju je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

- Smatram da ako svi ovi amandmani prođu da ćemo doista omogućiti bolju zaštitu prava određenih grupa građana, naročito onih ugroženih, po kojima se zapravo mjeri koliko je neka država uspješna, rekla je Ana Lucija Avramović, Ženska opća gimnazija, Zagreb.

- Moje dužnosti su da vodim sve ovo, da vodim sjednicu, kako bi sve teklo u najnormalnijem redu, kaže Ivan Novosel, XI. gimnazija, Zagreb.

- Iznimno mi je drago da smo ponovno zajedno, doduše ponovno virtualno, ali uvjeren sam da ćemo već iduće godine biti na isti način povezani kao što smo to radili svih prijašnjih godina, poručio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!