OŠ "Đuro Ester" ima štošta zanimljivog, pa čak i studio "TV Đuro"

23.01.2022.

21:31

Autor: Sunčica Findak/Dnevnik/IMS/HRT

OŠ "Đuro Ester"

OŠ "Đuro Ester"

Foto: Dnevnik / HTV

Učenici Osnovne škole "Đuro Ester" iz Koprivnice imaju svoju školsku televiziju "TV Đuro", radio, novine, ali su i turistički vodiči. Još mnogo zanimljivosti otkrili su za HTV-ovu rubriku "I mi idemo u školu". 

U školi su tri grupe darovitih učenika. Na početku godine biraju temu koju će istraživati. Ove godine - to su klimatske promjene.

Škola ima i svoj radio i novine te list za roditelje "Razgovori" u kojima pišu stručnjaci, učitelji, ali i roditelji sami. Teme su aktualne i korisne.

- Teme su o tome što se u školi radi, ali isto tako postoje edukativni sadržaji poput onih - kako pomoći sebi u odgoju i podizanju djece, rekla je Sanja Prelogović, ravnateljica OŠ "Đuro Ester" iz Koprivnice.

Sretnete li u Koprivnici grupu malih turističkih vodiča, to su učenici škole "Đuro Ester". Podučava ih nastavnica geografije Jasminka Panuko Polančec.

- Imaju najprije satove teorije uz prezentaciju, a onda odemo u grad, objasnila je nastavnica Fanuko Polančec. 

Posjet školi primakao se kraju, a novinarka Sunčica Findak provjerila je još jednom što se radi u studiju "TV Đuri" kako bi doznala ekskluzivno što će biti u idućim vijestima. Evo što je čula:

"Za mjesec dana koristit ćemo drugi dio zimskih praznika. Neki će možda otići na skijanje, a neki, doduše, ostati doma, čistiti snijeg i čitati lektiru", kazali su mali voditelji Ela i Tino

Sunčica je zaključila: "Napuštamo zaista zanimljivu školu, a novinarstvo ostavljamo u sigurnim rukama".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!