15:41 / 14.01.2020.

Autor: Anita Markovina/IMS/HRT

Slavuji sa Sućidra idu po zlato

-

-

Foto: - / -

Nemaju, kažu, nikakvu računicu - pjevanje u zboru čista je ljubav i neopisivi gušt!
Na splitskome Sućidru sve se ori od pjesme. U punom su jeku pripreme školskoga zbora za državno natjecanje koje se svakoga svibnja, više od šest desetljeća, održava u Varaždinu. Prošle su godine osvojili srebro, a ove - idu po zlato!

- Bilo je dosta stresno zato što nam je svima bio prvi put da smo se iskušali u nečem tako važnom, velikom i prestižnom, ali mislim da smo dobro podnijeli tu situaciju, kaže članica zbora Domina Stanić. Za voditeljicu zbora Nadu Talijančić, unatoč osvojenom srebru - radi se o zlatnim slavujima.

Na najstarijem natjecanju te vrste u Hrvatskoj bili su tada jedini zbor iz Splitsko-dalmatinske županije. Sada, kada znaju što se traži - mogu, kažu, što žele.

Na Radio Splitu snimili su album. Uspomena je to na sretno djetinjstvo u Perivoju Ane Roje i njihov glazbeni svijet koji oživi svaki put kada prestane nastava. Nemaju, kažu, nikakvu računicu - pjevanje u zboru čista je ljubav i neopisivi gušt!

Na 63. državnom natjecanju u svibnju ekipa sa Sućidra dat će sve od sebe, a mi im želimo i mrvu sreće!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!