11:31 / 18.10.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Split iščekuje 9. mjuzikla Prve gimnazije

-

-

Foto: - / -

Premijeru će imati 25. listopada u splitskom HNK, a izvest će još dvije predstave. Ulaznice su već gotovo rasprodane.
Prva splitska gimnazija u suradnji s Astor Collegeom iz Dovera, Velika Britanija, priprema deveti mjuzikl po redu - "Our house" po glazbi slavne grupe Madness.

Premijeru će imati 25. listopada u splitskom HNK, a izvest će još dvije predstave. Ulaznice su već gotovo rasprodane.

Michael Hornsey, redatelj predstave i učenici iz Dovera već su u Splitu gdje marljivo vježbaju s prijateljima iz splitske prve gimnazije, a posjetila ih je ekipa HRT-a.Suradnja s Astor College for the Arts iz Dovera u Velikoj Britaniji začeta je 1991. godine. Prijateljska veza s ovom uglednom engleskom školom temelji se na činjenici da su Split i Dover gradovi prijatelji. Tijekom proteklih godina uspješno su ostvareni brojni zajednički projekti. Ansambl vježba odvojeno u Splitu i Doveru, pod vodstvom redatelja (Astor College), pomoćnika redatelja (1. gimnazija) i glazbenih voditeljia projekata (1. gimnazija i Astor College). Autorski tim komunicira putem elektronske pošte, a koncem svibnja u Splitu dogovaraju detalje i započinju zajednički rad. U listopadu, dva tjedna prije premijere, oba dijela ansambla se spoje na zajedničkim probama u Splitu, a učenici 1. gimnazije u svojim domovima ugoste vršnjake iz Dovera. Nekoliko dana prije premijere učenici počinju vježbati s orkestrom HNK Split. U prosincu svi učenici i profesori 1. gimnazije koji su uključeni u projekt odlaze na gostovanje u Dover.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!