Splitska braća Jakovljević - dečki koje vrijedi upoznati

11.12.2018.

10:51

Autor: E.L.S./I.Š./HRT

-

-

Foto: - / -

Pet minuta stariji, Franko Jakovčević svoj put započeo je u splitskom GKM-u. Gluma ga je osvojila na prvu. Ništa manje uspiješan nije ni mrvu mlađi brat Marino Jakovčević.
17- togodišnji Splićani, braća blizanci Marino i Franko imena su koja vrijedi zapamtiti. Jedan je već poznato filmsko lice, drugi niže vrijedne plesne nagrade.

Vrlo brzo, već na samom početku osnovne škole, nogomet su zamjenili  umjetnošću. Pet minuta stariji, Franko Jakovčević svoj put započeo je u splitskom GKM-u. Gluma ga je osvojila na prvu.

"Ono nešto" u Franku prepoznao je i naš poznati glumac Elvis Bošnjak, koji je vodeći PleyDramu vrlo brzo Franka iskušao u raznim ulogama.

Franko radi i snima, uz školu, punom parom. Iduće godine gledat ćemo ga i to  prvu put u glavnoj ulozi, u najnovijem filma redatelje Ognjena Sviličića 'Glas".

Ništa manje uspiješan nije ni mrvu mlađi brat Marino Jakovčević. Nedavno je proglašen najboljim plesačem u svojoj kategoriji.

Prve plesne korake učinio je po kući. To je bilo dovljno da mama prepozna talent pa se upisao kod kod balerine Brune Reić. Ubrzo nakon toga seli u splitski HNK-a gdje solist baleta Remus Dimache brusi urođeni talent i volju mladog plesača.

I Marino i Franko nastavljaju istim tempom. Bez velikih planova korak po korak, ali s velikim guštom i ljubavlju. Kažu - velika je sreća - da je njihov talent prepoznat od svih njihovih mentora profesionalaca, a najviše su zahvalni obitelji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!