17:55 / 14.09.2018.

Autor: T.V./HRT

Splitski studenti besplatno putuju vlakom

-

-

Foto: - / -

Troškove studentskog prijevoza po pola će platiti Hrvatske željeznice i Splitsko-dalmatinska županija, koja prva u Hrvatskoj sufinancira u cijelosti prijevoz studenata sa svog područja.
Popularizirajući željeznički prijevoz, smanjujući gužve u cestovnom prometu i promičući demografsku politiku, Splitsko-dalmatinska županija i Hrvatske željeznice potpisale su danas sporazum o sufinanciranju prijevoza studenata od mjesta boravka do mjesta studija u cijeloj Hrvatskoj.

Troškove studentskog prijevoza po pola će platiti Hrvatske željeznice i Splitsko-dalmatinska županija, koja prva u Hrvatskoj sufinancira u cijelosti prijevoz studenata sa svog područja, kazao je Željko Ukić, predsjednik uprave Hrvatskih željeznica putničkog prometa.

Tim ugovorom, pomoću pametne kartice, studenti će moći putovati od kuće do grada u kojem studiraju besplatno vlakom od 1. listopada do 15. srpnja sljedeće godine neograničen broj puta. Pretpostavljamo da trenutno petstotinjak studenata putuje vlakom, i to bi županiju koštalo oko šezdesetak tisuća kuna mjesečno, ali očekujemo da će se uskoro na naš javni poziv odazvati još veći broj studenata koji žele besplatno putovati vlakom, najavio je župan Blaženko Boban.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!