Više od 450 obroka prilagođenih različitim prehrambenim potrebama pripremili su u petak pacijentima i djelatnicima KBC-a Split učenici Turističko-ugostiteljske škole, izvijestio je KBC.
19.12.2025.
14:45
Autor: V.G./HRT/Hina
Više od 450 obroka prilagođenih različitim prehrambenim potrebama pripremili su u petak pacijentima i djelatnicima KBC-a Split učenici Turističko-ugostiteljske škole, izvijestio je KBC.
U KBC-u kontinuirano nastojimo unapređivati kvalitetu skrbi za naše pacijente, a pravilna i nutritivno uravnotežena prehrana njezin je neizostavan dio. Zato s velikim zadovoljstvom sudjelujemo u blagdanskoj inicijativi koja povezuje više različitih dionika društva koji pokazuju da svatko može ugraditi sebe za dobro drugih, kazao je ravnatelj bolnice Krešimir Dolić.
Istaknuo je da ih posebno veseli uključivanje mladih ljudi, učenika, koji kroz takve projekte stječu vrijedna praktična iskustva i razvijaju svijest o društvenoj odgovornosti. Najavio je kako će učenici te škole uskoro svoju praksu obavljati u bolničkoj kuhinji.
Obroci su bili namijenjeni pacijentima bez prehrambenih ograničenja, dijabetičarima i dežurnim službama bolnice. Poseban naglasak stavljen je na nutritivnu vrijednost i primjenjivost recepata u sustavu javnog zdravstva s fokusom na korištenje plave ribe, tune, srdele, skuše i inćuna, kao važnog izvora lako probavljivih proteina, omega-3 masnih kiselina te vitamina i minerala.
Jelovnici su osmišljeni u skladu s nutritivnim normativima, uz minimalan udio soli i pažljivo planirane obroke prilagođene bolničkim dijetama.
Za realizaciju te akcije tvrtka Sardina donirala je 120 kilograma ribe, odnosno tune i oslića, kao i 200 ribljih pašteta od tune i srdele.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!

Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora