15:49 / 05.09.2018.

Autor: M.Š./G.Č./HRT

Srebro je dokaz da se može ostvariti nemoguće

Nikolina Ćaćić, boksačka viceprvakinja svijeta U18

Nikolina Ćaćić, boksačka viceprvakinja svijeta U18

Foto: - / -

Mlada zagrepčanka Nikolina Ćaćić postigla je povijesni uspjeh za hrvatski ženski boks, postala je viceprvakinja svijeta na Svjetskom mlađeseniorskom prvenstvu u Budimpešti.
Mlada zagrepčanka Nikolina Ćaćić postigla je povijesni uspjeh za hrvatski ženski boks, postala je viceprvakinja svijeta u kategoriji do 57 kilograma na Svjetskom mlađeseniorskom prvenstvu u Budimpešti.
Nikolina Ćaćić, članica BK Omega je do prve svjetske medalje za hrvatski ženski boks stigla pobjedama protiv Ukrajinke Tetjane Rodionove, Tajlanđanke Panpatchare Somunek i Japanke Sene Irie, no prva nositeljica Indijka Sakshi Ghanghas Choudhary bila je prejaka u finalu. Nikolina je uspjehom u Budimpešti izborila nastup na Olimpijskim igrama mladih koje će se u listopadu održati u Buenos Airesu.
Za Dobro jutro, Hrvatska  otkrla je da je vrlo ponosna i sretna na svoj uspjeh te da joj je on velika motivacija za daljnji rad. Kako njoj tako i drugima sportašica koje su izabrale boks. Srebrna medalja dokaz je da se može 'ostvariti nemoguće'.
Nikolina se boksom počela baviti zbog zdravstvenih probelima (skolizoa) te stoga kaže da nije ona odabrala bokas, nego je on odabrao nju. S trenerom Franjom Krstićem vrijedno trenira, jednom ili, u vrijeme prirpeme turnira, dva puta dnevno. Trener Krstić otkrio je Nikolinin talent  prije četiri godine. Hvali ju da na treninzima daje 100%, a na mečevima i 300% od sebe, a jedini im je probelm naći sapring partnerice. Stoga često trenira sa sparin partnerima koje nerijetko i pobijedi.
Nakon Svjetskog prvenstva priprema se za Olimpijske igre maldih na kojima će, vjeruje imati priliku za revanš protiv zlatne Indijke Sakshi Ghanghas Choudhary.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!