17:34 / 25.07.2018.

Autor: HRT

Srednja škola Zabok među najboljim strukovnim školama u RH

-

-

Foto: - / -

Zagorci su se odlučili okrenuti se turizmu, i školovati buduće kadrove upravo za tu granu gospodarstva. Srednja škola Zabok jedna je od 6 strukovnih škola sa statusom Regionalnog centra kompetencija iz područja turizma.
Zagorci su se odlučili okrenuti se turizmu, i školovati buduće kadrove upravo za tu granu gospodarstva. Srednja škola Zabok jedna je od 6 strukovnih škola sa statusom Regionalnog centra kompetencija iz područja turizma u kojem će se osim djece školovati i odrasli. U sklopu škole radit će i hotel.

Srednja škola Zabok jedna je od najboljih strukovnih u Hrvatskoj. Ove godine na upisima su popunili sva mjesta za turistička zanimanja, ostala su  tek 3 mjesta za buduće konobare.

Škola je imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti. To će im omogućiti da se jave na natječaj za europski novac. Planiraju 63 milijuna kuna za rekonstrukciju i dogradnju škole te 45 milijuna za usavršavanje nastavnika i modernizaciju programa. U školi bi radio i hotel s 24 sobe. Ako se planovi ostvare, radovi bi trebali početi sljedećeg ljeta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!