15:59 / 03.05.2019.

Autor: Suzana Balen/P.F./HRT

Stari učenički dom postaje novi studentski

-

-

Foto: - / -

Od 733 studenta bjelovarskog Veleučilišta njih 230 nije iz Bjelovara i treba smještaj. U novom studentskom domu za dvije do tri godine, mjesto bi moglo naći 60-ak studenata.
Bjelovarsko Veleučilište već neko vrijeme s gradom planira uređenje studentskog doma. Kao dobra lokacija učinila im se prazna zgrada nekadašnjeg učeničkog doma. Grad Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija potpisali su sporazum o suradnji.

Otkako je prije tri godine sagrađen novi učenički dom u Bjelovaru, stara zgrada učeničkog doma uglavnom stoji prazna. Samo dijelom se koristi za nastavu Medicinske škole.

Županija je ovdje željela urediti hostel, a grad Bjelovar s Veleučilištem studentski dom. Sada su se napokon dogovorili. A prije tog sporazuma intervenirala je i država pa je ova zgrada, koja se vodila kao općenarodna imovina, postala državna.

Od 733 studenta bjelovarskog Veleučilišta na studijskim programima mehatronike, sestrinstva i računalstva, 230 nije iz Bjelovara i treba smještaj. U novom studentskom domu za dvije do tri godine, mjesto bi moglo naći 60-ak studenata.

Ne odustaje se ni od ideje uređenja hostela u Bjelovaru, što je također dio sporazuma gradonačelnika Darija Hrebaka i župana Damira Bajsa. Grad Bjelovar u središtu grada županiji će ustupiti nekretninu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!