08:09 / 12.09.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Stipendije u ugostiteljstvu i turizmu

-

-

Foto: - / -

Temeljem navedenog programa stipendisti imaju pravo na maksimalno do 1.200 kuna mjesečne stipendije, i to od 1. rujna tekuće do 30. lipnja iduće godine.
Ministarstvo turizma nastavlja s Programom poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu - Stipendije 2018. Njime se sufinanciraju novi učenici i studenti koji se odluče obrazovati za ugostiteljsko-turistička zanimanja.

Interes za spomenuti program kontinuirano raste tijekom proteklih nekoliko godina, a od 2008. godine, od kada Ministarstvo turizma provodi ovaj program u suradnji s partnerima, potpisani su ugovori o stipendiranju s 1370 učenika i studenata temeljem kojih je do sada ukupno isplaćeno više od 10,7 milijuna kuna.

Ovim programom osiguravamo i podizanje kvalitete stručne prakse te osiguravamo zapošljavanje nakon završenog obrazovanja što doprinosi i povećanju ukupne zaposlenosti, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli prilikom najave javnog poziva.

Stipendiranje Ministarstvo turizma provodi u suradnji s poduzećima, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama, na način da svaki dionik financijski sudjeluje s 50 posto. Temeljem navedenog programa stipendisti imaju pravo na maksimalno do 1.200 kuna mjesečne stipendije, i to od 1. rujna tekuće do 30. lipnja iduće godine.

Javni poziv za ovaj program je otvoren 60 dana, do 7. studenog 2018., a više o samom programu ispričala je Olivera Šarić, pomoćnica ministra turizma.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!