11 tisuća kuna za vrijedne i ustrajne studente

30.12.2021.

07:00

Autor: Jasminka Kalčić/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Stipendije za studente u Istarskoj županiji

Stipendije za studente u Istarskoj županiji

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Iz Istre dobilo je stipendije za tekuću akademsku godinu osamdeset troje studenata. Županijske stipendije uvelike će im olakšati nimalo jeftin studentski život.

Stipendije za studente u Istarskoj županiji

Stipendije za studente u Istarskoj županiji

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Mladi, pametni i nadasve vrijedni i ustrajni, ovi studenti zasluženo su primili županijske stipendije.

- Ova stipendija je 1100 kuna u 11 mjeseci. Dakle, dobit ću 11 tisuća kuna godišnje što puno znači i meni i kolegama studentima. Pokrivam stanarinu, režije i druge troškove koje imamo u našem studentskom životu, govori Loris Laković, student Pravnog fakulteta u Rijeci.

- Završila sam prvu godinu i prošla sam je s 5.0. Imam brata i sestru. Teško nam je. Dosta nas je u kući i treba to sve financirati pa mi je ta stipendija dosta dobro došla, naglašava Natalija Frančin, studentica Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Stipendije Županija dijeli u tri kategorije.

- Imamo kategoriju općih stipendija, stipendije za studente slabijeg imovnog stanja i jedan dodatni dio koji se odnosi na deficitarna zanimanja, jer, znamo da nam određeni kadrovi nedostaju u Županiji, govori Boris Miletić, istarski župan.

Ulaganje u znanje najviše se isplati, stoga će Županija nastaviti sa stipendiranjem. U idućem trogodišnjem razdoblju planira u cjelokupno područje obrazovanja uložiti više od 120 milijuna kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!