Stiže i kazališni 'Orašar'

29.11.2018.

11:43

Autor: V.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Prema originalnoj bajci 'Orašar i mišji kralj', njemačkog pisca E. T. A. Hoffmanna, redatelj Paolo Tišljarić na daske zagrebačke Trešnje dovodi 'Orašara' koji se na neobičan način poigrava s izvornikom. Premijera je u petak, 30. studenoga.
Prema originalnoj bajci 'Orašar i mišji kralj', njemačkog pisca E. T. A. Hoffmanna, redatelj Paolo Tišljarić, u suradnji s dramaturginjom Ladom Kaštelan, na Trešnjine daske dovodi predstavu 'Orašar', koja se na neobičan način poigrava s Hoffmannovim zapletom. Premijera je u petak, 30. studenoga.

Priča o Orašaru prati znatiželjnu djevojčicu Marie i njezinog brata Fritza, koji uz pomoć svog voljenog kuma, genijalnog izumitelja Drosselmeiera, upoznaju neočekivane, fantastične likove i svjetove. On im za Božić daruje stoj za čišćenje orašastih plodova, naizgled neživog Orašara, a time počinje uzbudljiva priča koja nas uči o prijateljstvu, ljubavi, opraštanju, slobodi mašte, te veličanstvenom ljudskom umu i imaginaciji za koje ne postoje prepreke ni granice, podsjećaju iz zagrebačkog kazališta Trešnja

U ulozi Orašara je Marin Klišmanić, djevojčicu Marie igra Dubravka Lelas, u ulozi njezinog brata Fritza je Matija Čigir, primabalerinu Ernestinu utjelovit će Ivana Bakarić, Silvio Mumelaš je u ulozi strica Drosselmeiera, a Vini Jurčić u ulozi Luise. U ostalim ulogama nastupaju Hrvoje Barišić, Karla Brbić, Ana Vučak Veljača, Paško Vukasović, Jure Radnić, Krunoslav Klabučar, Ana Vilenica, Tena Jeić Gajski, Aleksandra Naumov, Kruno Bakota, Sanja Hrenar, Luka Bulović te Daniel Delale koji će se pojaviti u videu reproduciranom u predstavi,  stoji u najavi premijere.

Scenografkinja predstave je Irena Kraljić, kostime je osmislila Tea Bašić Erceg, koreografkinja je Blaženka Kovač Carić, rasvjetu je oblikovala Vesna Kolarec, a video projekcije Ivan Lušičić. Plakat je dizajnirala i ilustrirala umjetnica OKO.

Pogledajte video materijal Trešnjina 'Orašara' i gostovanje dijela ansambla predstave u emisiji Dobro jutro, Hrvatska:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!