20:48 / 09.01.2019.

Autor: M.Š./HRT

Što još ne znate o filmu 'Harry Potter i darovi smrti 2'

-

-

Foto: - / -

Večeras na Drugom programu u 20 sati pogledajte film Harry Potter i darovi smrti 2', posljednji film serijala o najpoznatijem čarobnjaku Hogwartsa.
Večeras na Drugom programu u 20 sati pogledajte film Harry Potter i darovi smrti 2', posljednji film serijala o najpoznatijem čarobnjaku Hogwartsa.

Zadnji tjedan školskih praznika Hrvatska radiotelevizija priredila je na svom Drugom programu ciklus filmova o Harryju Potteru, gotovo svima znanom čarobnjaku iz istoimenih romana J.K. Rowling. Večeras je na rasporedu osmi, posljednji film ove franšize – 'Harry Potter i darovi smrti 2'.

Harry Potter i darovi smrti 2

13. siječnja na HRT2 u 20.05 - američko-britanski film Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, 2011. (12) Film fantastike o sedmoj i zadnjoj godini školovanja Harryja Pottera i njegovih prijatelja, Hermione i Rona, u školi za čarobnjake u Hogwarts. Sad već i sami skoro čarobnjaci trebaju se znati nositi s neočekivanim izazovima i opasnostima.Nakon teške borbe u Hogwartsu, Lord Voldemort i smrtonoše preuzimaju školu i zahvaljuju svojim pomagačima. Scena u kojoj Voldemort (Ralph Fiennes) nespretno grli Dracoa Malfoya (Tom Felton) nije bila napisana, nego ju je improvizirao sjajni Fiennes. Šok Toma Feltona nakon neočekivanog zaustavljanja na putu prema drugoj strani tako je potpuno istinski.


                  Lord Voldemort sa svojim sljedbenicima - smrtonošamaTijekom snimanja ovog filmskog serijala, Daniel Radcliffe 'potrošio' je 160 pari naočala. Potpuno očekivano s obzirom koje je sve avanture prošao. Vrlo vjerojatno bi i u knjigama broj potrošenih naočala bio isti, ako ne i veći da ne postoji čarolija 'Repero' kojom je Harriju već u prvom filmu, pri prvom susretu, naočale popravila Hermione Granger (Emma Watson).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!