12:01 / 06.01.2020.

Autor: K.D./M.Š./HRT

Što još ne znate o filmu 'Harry Potter i darovi smrti 2'

-

-

Foto: - / -

Večeras na Drugom programu u 21:15 pogledajte film Harry Potter i darovi smrti 2', posljednji film serijala o najpoznatijem čarobnjaku Hogwartsa.
Večeras na Drugom programu u 21:15 pogledajte film Harry Potter i darovi smrti 2', posljednji film serijala o najpoznatijem čarobnjaku Hogwartsa, iz istoimenih romana J.K. Rowling.

U velikom finalu serijala bitka između dobrih i zlih sila svijeta čarobnjaka eskalira u veliki rat. Ulog nikad nije bio veći i nitko nije zaštićen. Harry Potter bit će pozvan prinijeti svoju posljednju žrtvu dok se posljednji okršaj s Voldemortom približava. Nakon teške borbe u Hogwartsu, Lord Voldemort i smrtonoše preuzimaju školu i zahvaljuju svojim pomagačima. Scena u kojoj Voldemort (Ralph Fiennes) nespretno grli Dracoa Malfoya (Tom Felton) nije bila napisana, nego ju je improvizirao sjajni Fiennes. Šok Toma Feltona nakon neočekivanog zaustavljanja na putu prema drugoj strani tako je potpuno istinski. Harry Potter i darovi smrti 2 Tijekom snimanja ovog filmskog serijala, Daniel Radcliffe, koji je tumačio lik Harryja Pottera, 'potrošio' je 160 pari naočala. Potpuno očekivano s obzirom koje je sve avanture prošao. Vrlo vjerojatno bi i u knjigama broj potrošenih naočala bio isti, ako ne i veći da ne postoji čarolija 'Repero' kojom je Harriju već u prvom filmu, pri prvom susretu, naočale popravila Hermione Granger (Emma Watson). Radcliffe je slomio 80 mačeva kroz serijal jer ih je koristio kao palice za bubnjeve! Harryjev ožiljak svijetleće munje šminkeri su stavljali otprilike 5.800 puta kroz cijeli serijal!¸ Radcliffeu su ožiljak nanosili dvije tisuće puta, a preostale su dobili dvojnici i kaskaderi. Ovo je jedini film franšize u kojemu je Hermione zagospodarila metlom!                  Lord Voldemort sa svojim sljedbenicima - smrtonošama


210.000 novčića izrađeno je za scenu sefa u Gringottsu. Posljednji film serijala ujedno je i najkraći - traje dva sata i 10 minuta. Ovo je jedini film u kojem se Snape obraća Harryju njegovim imenom - u prijašnjim mu se filmovima obraćao s "giospodine Potter". Čitajući knjige glumac Daniel Radcliffe bio je uvjeren da će jedan od triju glavnih likova umrijeti do kraja serijala. Autorica J.K. Rowling rekla je da je na početku pisanja franšize željela zadržati živima svo troje glavnih junaka, ali negdje sredinom serijala prolazila je težak period u životu i ozbiljno razmišljala o ubojstvu Rona. Ipak, kasnije je rekla da je oduvijek duboko u sebi znala da nijedno od trojke neće fatalno skončati.. Radcliffe je po završetku snimanja mega popularnog serijala priznao kako su mu najdraži filmovi iz ciklusa Harry Potter i odaja tajni, Harry Potter i Red feniksa te posljednji u franšizi,  Harry Potter i darovi smrti 2

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!