15:06 / 07.07.2020.

Autor: Paula Poljak-Morandini/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Što sve nudi Ljetni sportski kamp?

-

-

Foto: - / -

Mnoga se djeca na ljetni kamp vraćaju zbog prošlogodišnjeg iskustva.
Kako zabavno i zdravo provesti dio praznika u vrućem gradu, pitanje je koje muči sve roditelje. Već petnaestu godinu na varaždinskim Gradskim bazenima održava se inovativni Ljetni sportski kamp. Zanimanje je sve veće.

Prva skupina osnovaca svih dobi spremna je za Ljetni sportski kamp.

- Mi smo tu prisutni svih 15 godina, sa zadovoljstvom se odazovemo da predstavimo odbojku, da djeci pokažemo osnovne elemente, da ih pokušamo zainteresirati, rekao je odbojkaški trener Ivica Đolonga.

Kroz desetljeće i pol koncept kampa pokazao se uspješnim.

- Jedan program koji od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati uključuje pregršt sportova koji oni mogu osjetiti. Jednostavno, na jednom mjestu se lijepo družiti i, naravno, uživati i u blagodatima bazena. Oni su - i djeca i roditelji prepoznali, prihvatili i svake godine imamo sve veći odaziv, rekao je Velimir Mudri, voditelj sportskih aktivnosti Gradskih bazena Varaždin.

Mala promjena u najčudnijoj godini jest ta što je broj sudionika u grupi prepolovljen. Nakon ekipne odbojke, na redu je školski sat posvećen atletici. Kraljica sportova razvija vještine dobrodošle za svaki sport i svaku dob. Mnoga se djeca na ljetni kamp vraćaju zbog prošlogodišnjeg iskustva.

Do petka će se upoznati s više od dvadeset sportova, i svakodnevno se nakon ručka, dobro isplivati u bazenu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!