19:38 / 09.01.2019.

Autor: M.Š./HRT

Što znate o filmu Harry Potter i Red feniksa?

-

-

Foto: - / -

Večeras na Drugom programu u 21 pogledajte film 'Harry Potter i Red feniksa', peti film iz ciklusa o najpoznatijem čarobnjaku Hogwartsa.
Večeras na Drugom programu u 21 pogledajte film 'Harry Potter i Red feniksa', peti film iz ciklusa o najpoznatijem čarobnjaku Hogwartsa.

Tijekom školskih praznika Hrvatska radiotelevizija priredila je bogat filmski program, u kojim se ističe ciklus filmova o Harryju Potteru, megapopularnom čarobnjaku iz pera J. K. Rowling. Večeras je na rasporedu peti film fantastične franšize – 'Harry Potter i Red feniksa'.

Harry Potter i Red feniksa

10. siječnja na HRT2 u 21 sat - američko-britanski film Harry Potter and the Order of the Phoenix, 2007. Harry se u petoj godini školovanja za čarobnjaka bori da dokaže kako se zloglasni Lord Voldemort vratio. Da bi otklonio opasnost koja prijeti u koju mnogi sumnjaju, morat će zajedno s drugim učenicima u Hogwartsu nešto poduzeti.Jeste li znali?


Da je obiteljsko stablo Siriusa Blacka prikazano na tapiseriji u sjedištu Reda feniksa, odnosno obiteljskoj kući Black, potpuno je autentično?
J. K. Rowling je zaista je napisala više od 70 imena za tapiseriju obiteljskog stabla Black, baš kao i detalje o odnosima između svakog člana. Kuća koja već naraštajima pripada Blackovima, drevnoj obitelji čistokrvnih čarobnjaka, nalazi se na Grimmauldovom trgu br.12.


Da je naušnice u obliku rotkvica koje nosi lik Luna Lovegood sama izradila Evanna Lynch, glumica koja tumači lik Lune.


Da je za zidne tanjuriće u sobi profesorice Dolores Umbridge,  koju tumači Imelda Staunton, poziralo više od 40 mačića.


Da se boja kosa Nymphadorije Tonks (Natalia Tena) razlikuje u knjizi i filmu? Dok je u knjizi kosa Nymphadorije ružičasta (bubble gum pink,  boja žvakaće gume) u filmu je ona ljubičasta. Napravljeno je to zato što su scenaristi ružičastu boju isključivo vezali uz lik profesorice Umbridge.


Da je boja očiju Daniela Radcliffea u njegovim scenama digitalno izmijenjene jer zbog jake alergijske reakcije nije mogao nositi zelene leće s kojima bi imao boju očiju baš kao u knjizi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!