Studenti Fakulteta prometnih znanosti pobjednici prvog IoT Challlenga

22.05.2019.

09:45

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Pobjedu prvog IoT Challlenga odnijeli su svojim rješenjem "Smart palletes", koje uz primjenu IoT-a u logistici prati položaj, kretanje, temperaturu okoline u kojoj se paleta nalazi, stanje i opterećenje kao i točnost isporuke.
Grupa studenata Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu prijavila se na natječaj vodećeg globalnog servisa za povezivanje stvari - Internet of things Challenge - i pobijedila. Cilj ovog natječaja bio je potaknuti mlade ljude na stvaranje novih, kreativnih i korisnih rješenja. I upravo je takvo bilo njihovo rješenje. 

Pobjedu prvog IoT Challlenga odnijeli su svojim rješenjem "Smart palletes", koje uz primjenu IoT-a u logistici prati položaj, kretanje, temperaturu okoline u kojoj se paleta nalazi, stanje i opterećenje kao i točnost isporuke.

Za svoj su trud i ideju studenti osvojili nagradu u iznosu od 20.000 kuna, ali i ostvarili mogućnost da svoje rješenje dodatno unaprijede i plasiraju ga na globalno tržište.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska svoj su projekt predstavili studenti Nikolina Dujmović i Mislav Kralj te njihova mentorica Margareta Živičnjak.

Drugo mjesto i nagradu u iznosu 10.000 kuna osvojila je tvrtka Telemetris koja je predstavila ultrazvučni mjerač udaljenosti za prevenciju proboja zečjih nasipa i detekciju izljeva iz korita.

Treće mjesto i nagradu u iznosu od 5000 kuna osvojili su Davor Delišimunović i Kristijan Zimmer za rješenje CMSSI (Central Monitoring Station Secure Interface). Riječ je o jednostavnom i praktičnom uređaju za mjerenje sigurnosti objekata, kao i analizu prethodnih događanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!