13:32 / 09.01.2018.

Autor: Snježana Bačić/M.Š.

Studenti su uvijek gladni… znanja

-

-

Foto: - / -

Učimo svakodnevno u različitim prilikama, studenti su posebno gladni znanja. Uvjerili su nas u to ambiciozni studenti Elektrotehničkog fakulteta u Zagrebu.
Učimo svakodnevno u različitim prilikama, studenti su posebno gladni znanja. Uvjerili su nas u to ambiciozni studenti Elektrotehničkog fakulteta u Zagrebu koji u sklopu EESTEKA i Centra karijera organiziraju niz edukativnih  predavanja. Aktualne su radionice iz grafičkog dizajna.
Međunarodna udruga studenata elektrotehnike i računarstva (EESTEC) djeluje u 50-ak europskih gradova. Zagrebački ogranak ima više od 60 aktivnih članova, koji u suradnji s Centrom karijera na Fakultetu elektrotehnike i strojarstva u Zagrebu organiziraju niz edukativnih predavanja kojima mogu prisustvovati i studenti s drugih fakulteta. FER je izrazito dobar fakultet i jedan od boljih u regiji. Postoje sitnice koje studente zanima, a fakultet ih ne može pokriti. Svi mi u udruzi smatramo da uz studiranje možemo kroz volontiranje pomoći studentima, približiti im teme koje su specifične i koje su zahtjevne, kroz radionice im možemo približiti određenu tematiku,  ističe Edi Sinovčić, student 5. godine,  iz organizacije FERedu Talks.
U tijeku su predavanja o grafičkom dizajnu, važnom u svakodnevnom životu, privatnom i poslovnom - od izrade internetskih do mobilnih aplikacija i slično. Predavanja su organizirana u dva dijela. Prvo je bilo više koncipirano teorijski dok je drugo predavanje više praktično. Znači na prvom smo govorili općenito o osnovnim načelima dizajna, što čini razliku između dobrog i lošeg dizajna te sve ono što dizajner treba znati. Na drugom predavanju ćemo više raditi praktično u najsuvremenijem programu poput Photoshopa i Illustratora, gdje će raditi istovremeno sa mnom,  objašnjava Emanuel Loborec, student 3. god. FER-a, predavač dizajna.
Matična udruga EESTEC organizira još neke radionice primjerice komunikacijskih vještina i vodstva. Tu su i radionice o ugradbenim računalnim sustavima, industrijskoj automatizaciji, tehnologiji modernih kriptovaluta te radionica o informacijskoj sigurnosti na koju su na FER-u posebno ponosni  jer im je prošle godine donijela rektorovu nagradu.
Za studente elektrotehnike i računarstva važan je i Centar karijera. On im pri završetku studija pomaže pri odluci što žele raditi, stupaju u kontakt s budućim poslodavcem i sl. Kroz brojne aktivnosti puno surađujemo sa studentskim udrugama i uvijek nam je drago vidjeti kad postoji inicijativa s njihove strane. Jedan dobar primjer su ove FERedu Talks radionice koje organizira EESTEC. Drago nam je podržati njihovu inicijativu, osigurati im sve što je potrebno za radionic, da se za njih čuje te da im se prijavi što veći broj studenata,  naglašava Iva Gospodnetić, voditeljica ureda u Centru karijera.
Humanost na djelu ovi mladi ljudi pokazuju i različitim akcijama u kojima pomažu djeci u Nazorovoj ulici u Zagrebu te siromašnim obiteljima.
Primjeri su to na koje se treba ugledati i koji zaslužuju svaku pohvalu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!