Studentska esport natjecanja postaju sve popularnija

21.04.2022.

08:04

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT/T.D.

Marin Oreb

Marin Oreb

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Studentska esport natjecanja među timovima koji brane boje svojih fakulteta postaju sve popularnija u cijelom svijetu, pa tako i kod nas. Voditelj FSB esport teama Marin Oreb, gostovao je u emisiji HTV-a "Dobro jutro, Hrvatska" i govorio o povezanosti videoigara i sporta.

Tom trendu se priključio i Fakultet strojarstva i brodogradnje Zagreb (FSB) kroz FSB esport team koji od 22. do 27.04. organizira svoj prvi pozivni turnir eSTARS League na kojem će se, uz timove organizatora FSB-a, natjecati i timovi Fakulteta elektronike i računarstva (FER-a), Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (TVZ-a) i RIT-a Croatia.

Plan organizatora jest da se turnir održava jednom godišnje pa će i pobjednik turnira osvojiti prelazni pehar koji će morati ponovno braniti na natjecanju i iduće godine.

Radi popularizacije samog natjecanja među studentima kao i podizanja kvalitete studentskog života studenata u Zagrebu, a u želji za učešćem što većeg broja gledatelja na samom turniru, FSB je za održavanje turnira osigurao veliki amfiteatar fakulteta u kojem turnir uživo može pratiti veći broj gledatelja pritom poštujući propisane epidemiološke mjere.

Marin Oreb rekao je da je esport natjecateljsko igranje videoigara.

- Postoje dva načina umrežavanja natjecatelja tako da se nađemo u nekom prostoru da uspostavimo mrežu kao što ćemo mi napraviti u amfiteatru ili da se putem interneta umrežimo na isti meč, rekao je.

Istaknuo je da su videoigre i sport povezane tako da zahtijevaju trening.

- Nama svaka momčad ima kapetana, oni imaju svoje propisane treninge. Kapetani analiziraju prošle mečeve i greške koje su radili kako bi unaprijedili svoj način igranja, dodao je.

Rekao je kako se radi pozivni turnir za četiri fakulteta koja su među boljima u Zagrebu.

- Imamo prijelazni pehar gdje će se ugravirati pobjednik. Nadamo se da će biti pozitivno rivalstvo između fakulteta i da će biti pitanje prestiža, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!