Studentska sekcija Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa

03.01.2018.

13:01

Autor: DJH/M.Š.

-

-

Foto: - / -

Studentska sekcija Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa djeluje manje od godine dana, osnovani su u ožujku prošle godine, a već su organizirali i ostvarili brojne aktivnosti.
Studentska sekcija Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa djeluje manje od godine dana, osnovani su u ožujku prošle godine, a već su organizirali i ostvarili brojne aktivnosti.
Studentska sekcija HDKI krenula je od jednog studenta u ožujku pa sve do 200 studenata danas i provela više od 10 vrijednih projekata, rekli bi više od jednog projekta mjesečno. Ostvarene projekte pratilo je preko 1600 ljudi iz više država i raznih interesnih sfera. Od profesora s likovne akademije – radionica 3D printanja, preko direktora Plive – studentski časopis Reaktor ideja, sve do umirovljenika, profesora drugih Fakulteta i naravno, najvećim brojem, studenata.
Najveći projekt je studentski časopis Reaktor ideja koji mjesečno čita preko 1000 osoba u elektroničkom obliku, a četvrtog broja izlazi i u tiskanom izdanju. U stvaranju je do sada sudjelovalo preko 60 studenata i profesora, a cilj časopisa je promicanje znanosti, izvrsnosti studenata i profesora, kao i događaja vezanih uz kemijsko-inženjersku struku i srodne struke. Da bi osigurali sredstva za kontinuirano izlaženje tiskanog časopisa pokrenuli su crowdfunding kampanju za časopis i u sklopu kampanje održali donatorsku večer. Koncept Studentske sekcije privukao je najbolje studente Fakulteta kemijskih inženjera i tehnologa i drugih srodnih fakulteta sa zajedničkim ciljem poboljšanja kvalitete studiranja. Organizacija svakog projekta razvija kompetencije studenata (organizacijske, komunikacijske i timske vještine), a sudjelovanje u svakom projektu još više vještina koje će jednog dana, na budućem poslu, istaknuti takve studente ispred drugih.
Članovi te studentske sekcije njezin predsjednik Stjepan Džalto, Nevena Milčić koja je odgovorna za projekte, Ivan Pucko koji brine o ljudskim potencijalima u sekciji i Ines Topalović, urednica časopisa Reaktor ideja predstavili su svoju udrugu i uspješan rad u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!