Studiranje u inozemstvu preko programa Erasmusa

22.01.2020.

16:45

Autor: Vicko Dragojević/V.K./HRT

-

-

Foto: - / -

Studiranje u inozemstvu preko programa Erasmusa jedno je od najboljih iskustava studenata iz cijele Europe.
Studiranje u inozemstvu preko programa Erasmusa jedno je od najboljih iskustava studenata iz cijele Europe. Oni proteklih godina sve više biraju dubrovačko sveučilište kao mjesto gdje će provesti jedan semestar.

Anastazija je bugarski grad Varnu na jedan semestar zamijenila Dubrovnikom. Budući da studira pomorstvo, kaže, bio je to pun pogodak!

- Mnogo učimo, posjetili smo brojne kruzere, upoznali smo agente koji se bave pomorstvom, i to mi jako pomaže u učenju, rekla je Anastasia Stoimenova, studentica iz Bugarske.

Među 56 studenata iz cijele Europe u Dubrovnik je stigao i Mykyta, Ukrajinac koji u Poljskoj studira novinarstvo.

- Nije teško, svi se profesori trude što bolje objasniti i maksimalno nam pomoći, jer mi smo ipak stranci, naglašava Mykyta Bonadriev, student iz Ukrajine.

Anastasia i Mykyta dio su velike skupine studenata koji će semestar provesti u Dubrovniku. Potpuno su se uživjeli u svoju dubrovačku priču, i većinom su svime oduševljeni, osim cijenama.

- To je jedino loše u Dubrovniku - sve je tako skupo! Za studente, uopće ne znam kako se snalaze. Jasno mi je da je ovo ipak turistički grad, da stižu turisti iz čitavog svijeta, ali ipak, govori Anastasia.

Strani studenti u Dubrovnik dolaze već gotovo desetljeće. Mykyta će svoje studentsko putovanje nastaviti u Španjolskoj, a za Erasmus i dolazak u Dubrovniku ima, ipak, samo pohvale!

- Ovo bi svima preporučio. Ovo je jedno od najzanimljivijih dijelova Europe, različito je, ali i vrlo egzotično, zbog prirode i kulture, naglašava Mykyta.

U ljetnom semestru, koji bi trebao početi idućeg mjeseca, na dubrovačkom sveučilištu očekuje se oko 50 novih studenta, a prvi put dolazi i student iz Vijetnama!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!