16:14 / 28.12.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Super djedica Paul McCartney

-

-

Foto: - / -

Legendarni Beatle Paul McCartney objavio je prije godinu dana slikovnicu nadahnutu osobnim iskustvima i vremenom provedenim sa svojim unucima, a Croatia Records to je izdanje adaptirala za naše čitatelje nastojeći djeci približiti najbolje od glazbe.
Legendarni Beatle Paul McCartney objavio je prije godinu dana slikovnicu nadahnutu osobnim iskustvima i vremenom provedenim sa svojim unucima, a Croatia Records to je izdanje adaptirala za naše čitatelje nastojeći djeci približiti najbolje od glazbe.

- Surađivati na ovakvom projektom s glazbenom ikonom poput Paula McCartneyja je velika čast i uspjeh za nas, samim tim što su svi naši poslovni iskoraci dovoljni pokazatelji da nas je jedna velika svjetska kuća poput Penguin Random House iz Londona prepoznala kao vrijedne suradnike i ukazala povjerenje da prezentiramo McCartneyja i njegov rad u regiji s obzirom na to da je slikovnica 'Hej, Super Djedice!' jedino prevedeno izdanje u regiji, ističu iz Croatia Recordsa.

Na hrvatskom izdanju slikovnice radilo se mjesecima, a suradnja sa Sir Paulom i njegovim timom, kažu izdavači, bila je odlična.

- Početkom godine kada smo započeli s ovim projektom nismo slutili da će nas pandemija omesti u tolikoj mjeri međutim sve je prošlo u najboljem redu. Moramo napomenuti da proces nije bio jednostavan ali je tim iz Londona izuzetno profesionalan i susretljiv i bio je prava podrška u ostvarivanju ovog projekta. Bilo je potrebno napraviti par izmjena i prilagoditi hrvatsko izdanje, a McCartneyjev tim je bio vrlo zadovoljan konačnim rezultatom, napominju izdavači hrvatske verzije slikovnice.

Slikovnica, inače, prati avanture gospodina Branimira Jurišića i njegovih unuka Lucije, Tome, Eme i Goge. Kroz razne događaje koji su opisani u slikovnici može se iščitati njihova povezanost, toplina njihovog odnosa kao i način na koji se zajedno zabavljaju.

- Ovo je jedna izuzetno zanimljiva i poučna priča oživljena živopisnim ilustracijama Kathryn Durst. Sam McCartney je izrazio želju za slikovnicom nakon što ga je jedan od njegovih unuka nazvao Grandude, otkrivaju izdavači.

Glavna tema u slikovnici su avanture i putovanja, nešto što je danas teško ostvariti upravo zbog uvjeta u kojima se nalazimo, a Super Djedica je zapravo super cool djedica koji je neustrašivi istraživač s nevjerojatnim trikovima u rukavu.

- Super Djedica je jedinstveni putnik i on svojim čarobnim kompasom vodi svoja četiri unuka u pustolovine širom svijeta. Kompas je izuzetno bitan za radnju u slikovnici i kompas vam zapravo u stvarnom životu pomaže da pronađete sebe, pronađete smjer, upozoravaju iz Croatia Recordsa.

Croatia Records je kroz ovaj projekt namjeravala uključiti predškolce i niže razrede osnovnih škola, međutim zbog čitave situacije to nažalost nije bilo moguće.

Kroz posjete školama razni legendarni izvođači Croatia Records-a trebali su, naime, najmlađima čitati iz slikovnice i pričati o glazbi te koliko njima glazba znači.

Detalje o Super Djedici doznali smo od Eme Duljaj, urednice na projektu 'Hej, super djedice', koju smo ugostili u emisiji Dobro jutro, Hrvatska:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!