10:25 / 24.08.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Susret dječjih foruma Hrvatske

-

-

Foto: - / -

Tema ovogodišnjeg susreta je "Dječji forumi u prilog promicanja socijalne uključenosti te očuvanja nacionalnog i lokalnog identiteta".
Od danas do 26. kolovoza u Poreču će se održati 20. Susret dječjih foruma Hrvatske kojeg organizira Savez društava Naša Djeca.

Dječji forumi imaju dugogodišnji značajan doprinos promicanju dječjih prava i aktivnog sudjelovanja djece, ove godine sudjeluju 11 Dječjih foruma iz Dubrovnika, Kutine, Lovrana, Nove Gradiške, Opatije, Ravne Gore, Slatine, Tuhlja, Varaždina i Zaboka.

Kroz interaktivne i tradicijske radionice sudionici susreta upoznat će igre, igračke, napjeve, plesove, povijesne i kulturne znamenitosti, običaje, hranu i život djece i naših predaka okolice Dubrovnika, Lovrana, Slavonije, Gorskog kotara, Hrvatskog zagorja, Varaždina.

Osim bogatstva i raznolikosti kulturnog nasljeđa hrvatskih krajeva, upoznat će se i s utjecajima i multikulturalnim sličnostima naše zemlje i ostalih europskih zemalja kao i steći vještine za razbijanje stereotipa i predrasuda te naučiti tradicijske igre, upoznati se sa znamenitim osobama iz povijesti te napjevima i izradom igračaka koje se prenose iz generacije u generaciju.

Susret se održava u znaku obilježavanja Europske godine kulturne baštine a tema je "Dječji forumi u prilog promicanja socijalne uključenosti te očuvanja nacionalnog i lokalnog identiteta".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!