11:47 / 07.02.2019.

Autor: HRT

Sutra počinje 15. Trofej Zagrebačkih pahuljica

-

-

Foto: - / -

Sjajne predstave sinkroniziranih klizačica iz čitavog svijeta postale su zagrebačka posebnost, te sportska priredba koja jamči masovnost i na klizalištu i na tribinama.
Sinkro-natjecanja u Zagrebu prerasla su u tradiciju koju zdušno podržava klizački svijet i, što je najvažnije, zagrebačka, ne samo sportska, javnost.

Nije pretenciozno reći da su sjajne predstave sinkroniziranih klizačica iz čitavog svijeta postale zagrebačka posebnost, te sportska priredba koja jamči masovnost i na klizalištu i na tribinama.

U organizaciji Hrvatskog klizačkog saveza i Kluba sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice, 8. i 9. veljače u Domu sportova održava se 15. Trofej Zagrebačkih pahuljica. Sudjelovat će 31 ekipa iz Europe i Amerike s oko 620 klizačica iz deset zemalja (Češka, Finska, Italija, Mađarska, Njemačka, Rusija, SAD, Švedska, Švicarska i Hrvatska).

Ovo je već 19. sezona kontinuiranog organiziranja velikih međunarodnih priredbi u sinkroniziranom klizanju u našem gradu. Sve je počelo 2001. s prvim Trofejem, a kulminiralo sa čak pet velikih svjetskih natjecanja: dva svjetska juniorska kupa i tri svjetska prvenstva. Sva natjecanja zapamćena su po velikom broju sudionika, sjajnoj atmosferi, punom gledalištu i iznimnoj podršci medija.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su Zoran Kovačević, sportski direktor kluba, Ozana Miljković, glavna trenerica, Anamarija Kasić, kapetanica seniorske ekipe i Ana Mažar, kapetanica juniorske ekipe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!