17:35 / 11.07.2019.

Autor: Irena Košar/I.H./HRT

Svaki četvrti student ostaje bez mjesta u domu

Arhivska fotografija (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Arhivska fotografija (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Prema podacima iz prijašnjih godina, svaki četvrti prijavljeni student ostaje bez mjesta u domu.
Počele su prijave za nove, ali i stare studente koji žele za vrijeme studiranja boraviti u studentskim domovima. No, problem je što se svake godine prijavljuje znatno više studenata nego što ima mjesta u domovima.

Za Stelu Beljak, studenticu 3. godine dvojbe nema. Prijavit će se i četvrti put za mjesto u studentskom domu.

- Svake godine postoji ta jedna doza straha koju svaki student osjeća hoće li ili neće dobiti dom, jer u principu mi sami teško možemo izračunati bodove, govori.

Nije siguran ni Kevin Kovač, koji cijeli svoj studij živi u studentskom domu.

- Iako sam ovdje tri godine, svake godine izlazi novi natječaj za dom i ponovo se prikupljaju bodovi, postoje kriteriji i nikome nije osigurano mjesto, kazao nam je.

Prema podacima iz prijašnjih godina, svaki četvrti prijavljeni student ostaje bez mjesta u domu.

- Svake godine primamo negdje oko 10 000 prijava, smatramo da će ove godine biti isti broj, kazao je Vlado Levak, v.d. upravitelja Poslovnice za smještaj i turizam  SC-a.

Stela i  Kevin zadovoljni su smještajem jer im je sve im kako kažu "na jednom mjestu". Smještaj u domu plaćaju 475 kuna, a pitanje je bi li njihov studentski proračun podnio troškove i neizvjesnost podstanarskog života.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!