Sve medalje osječkih Krvopija

24.08.2021.

17:08

Autor: Vesna Ljubo/Regionalni dnevnik/P.F./HRT

Osječke Krvopije

Osječke Krvopije

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Osječke "Krvopije" košarkaški su pobjednici Međunarodnih igara mladih u Splitu. Kruna je to njihovih četverogodišnjih nastupa u kojima su osvojili 6 medalja: 3 puta zlato i 1 srebro na državnoj razini te na međunarodnoj prošle godine srebrnu, a ove godine zlatnu medalju.

Luka Varga, Tin Grujić, Luka Ćurak i Gabrijel Flanjak zlatne su osječke "Krvopije". Pobjednici međunarodnih igara mladih u košarci 3 na 3. Utakmice nisu bile lake, ali oni su za njih trenirali svaki dan.

- Bila su nas 4 i još 2 ekipe 2007 godine. Imali smo treninge kad smo se dogovorili, kad smo se uspjeli iskombinirati da dođemo. Neki od nas su se pripremali na moru, a neki su otišli na koš sami, objasnio je Luka Varga.

- Prva je utakmica bila malo lakša fizički, ali druga u grupi i polufinale i finale su bili dosta teški pa su nas puno i umorili. Konkurencija je bila super, naveo je Tin Grujić.

- Mi smo zadovoljni organizacijom i sve je bilo odlično. Družili smo se s ostalim klubovima i sprijatelji se i bilo je jako dobro, opisao je Luka Ćurak.

- Sezona je sad na početku, pripreme su na kraju. Vidjet ćemo što dalje i kako će se dalje voditi sezona. Nadam se da ćemo svi ostati zajedno i postizati uspjehe kao i sada, nada se Gabrijel Flanjak.

- Njihovi nastupi su bili kontinuirani, u početnoj fazi bili su prvaci na državnoj razini. Nakon toga su uspjeli prošle godine u Sarajevu na međunarodnim igrama osvojiti srebrnu medalju, hvali ih trener Nedjeljko Matić.

Utakmice, dodaje trener, nisu bile jednostavne, ali su momci dali sve od sebe. Jako su zadovoljni organizacijom ovogodišnjih igara.

- Stvarno su se brinuli oko sportaša, oko svakog detalja, svake godine na višem nivou, sve pohvale, naglasio je Matić.

Ovi su košarkaši i međusobno postali dobri prijatelji, druže se i izvan terena, kao i njihovi roditelji i treneri.

- Upravo to je uspjeh, znači podrška roditelja, podrška kluba, njih samih, pa i djevojaka, grada i županije. Ako je taj sraz sa svih strana, mora doći do nekakvog uspjeha, rekao je trener Matić.

Uspjehe će, nadamo se, naše zlatne Krvopije nastaviti i dalje nizati U klubu ih čeka napeta kadetska sezona.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!