15:58 / 15.04.2019.

Autor: HRT

Svečano otvorenje 23. Sportskih igara mladih

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova.
Veliko otvorenje 23. Sportskih igara mladih održat će se u utorak, 16. travnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu s početkom u 11 sati. Trgom će zavladati sportski duh, smijeh, radost i glasno navijanje uz prisutnost 6.000 djece i mladih.

Program će za djecu i natjecatelje početi od 9.30 kada će se prve ekipe na Europskom trgu natjecati u turniru u graničaru.  Svečani program započet će u 11.45 nastupom Zaprešić Boysa.

Plamen će na pozornicu u pratnji malih sportaša donijeti Branko Zorko, prvi hrvatski Olimpijac. Otvorenje će podržati i brojni uzvanici iz političkog i gospodarskog svijeta Hrvatske kao i mnogi proslavljeni sportaši predvođeni najdugovječnijim ambasadorom Igara, istinskom sportskom legendom Predragom Mijatovićem.

U sportskom dijelu programa sudjelovat će  više od  tisuću djece iz osnovnih škola s područja Zagreba koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Sama ceremonija okupit će više od 6.000 djece iz mladih iz 16 gradova diljem Hrvatske.

Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Sportskih igara mladih koja će se održati potkraj lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske. Pobjednici finalnih turnira sudjelovat će na Međudržavnoj završnici gdje će u kolovozu odmjeriti snage s djecom iz BiH i Srbije u Splitu. Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju brojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s MUP-om i Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa.

Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: nogometu, malom nogometu, košarci, rukometu, odbojci, tenisu, stolnom tenisu, odbojci na pijesku, šahu, graničaru i atletici.

Ove godine Igre su srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!