17:10 / 16.04.2019.

Autor: HRT

Svečano su otvorene 23. sportske igre mladih

Luka Modrić, ambasador Sportskih igara mladih

Luka Modrić, ambasador Sportskih igara mladih

Foto: - / -

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su brojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.
Na Trgu bana Josipa Jelačića svečano su otvorene 23. sportske igre mladih. Igre su započele turnirima u atletici i graničaru. Osam tisuća djece i mladih iz 16 gradova diljem Hrvatske natjecat će se u nogometu, odbojci, šahu i drugim sportovima. Finalisti će snage odmjeriti u kolovozu u Splitu.- Sportske igre mladih 

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su brojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović istaknuo je važnost ovakvih suradnji.

- Mi jesmo u funkciji zaštite mira i sigurnosti, ali prije svega su nam djeca važna te ovom manifestacijom policija diljem Hrvatske s djecom može održavati razne edukativne akcije u kojima ih učimo da je policajac prijatelj i da je tu da ih štiti, kazao je.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!