09:55 / 15.10.2019.

Autor: Iva Črnjar Ivančan//HRT

Tete i barbe čitaju priče malim pacijentima na Kantridi

-

-

Foto: - / -

Program "Tete i barbe pričalice" koji provodi Udruga Portić obilježava deset godina provođenja.
Program "Tete i barbe pričalice" koji provodi Udruga Portić obilježava deset godina provođenja. Tete i barbe su volonteri koji čitaju priče najmlađim pacijentima, onima koji dane provode u Dječjoj bolnici Kantrida, sa željom da im tako olakšaju boravak na bolničkom liječenju. Za deseti rođendan, 24. listopada, pripremaju i veliki humanitarni koncert, ali i novu sezonu pripovijedanja za koju traže volontere.

Punih deset godina barbe i tete pričalice svakodnevno posjećuju djecu koja borave u Dječjoj bolnici, svake godine oko 200 volontera čita priče za laku noć najmlađim pacijentima. Svake večeri bez obzira bio praznik ili blagdan između 19 i 20 sati dolaze malim pacijentima i olakšavaju njihove bolničke dane, kaže
Maja Opašić, voditeljica programa Pripovjedač/ica priča za laku noć.

U suradnji s riječkom Gradskom knjižnicom biraju se priče koje će ih ohrabriti, a namjera je ovakvoga programa nova koncepcija liječenja u kojoj se djeci pruža što više njima ugodnih sadržaja.

- Biranje priča u kojima postoje neki junaci, naravno hrabri koji pobjeđuju neku situaciju koja je opasna, u kojoj su se našli, baš onako kako što poručujete djetetu da će ono pobijediti bolest, kaže Jelena Roganović, v.d. predstojnika Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka.

Prijave za novu sezonu su otvorene, javiti se možete u Udrugu Portić, dobrodošli su svi koji žele olakšati bolničko liječenje djeci, ali i njihovim roditeljima.

Za deseti rođendan Udruga Portić priprema i veliki humanitarni koncert koji će se održati 24. listopada u Centru Zamet, na kojemu će nastupiti brojni poznati riječki izvođači. Ulaznice su u prodaji, a sav je prihod namijenjen onkologiji i hematologiji Dječje bolnice Kantrida.

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!