Tete i stričeki pričalice s petrinjskom djecom

25.10.2021.

17:41

Autor: Studio 4/IMS/V.M./HRT

Teta pričalica s malom pacijenticom

Teta pričalica s malom pacijenticom

Foto: Smiješak za sve / arhiv

Jeste li čuli za tete i stričeke pričalice i Udrugu Smiješak za sve, ako niste prilika je ovo da ih upoznate…

Do pojave koronavirusa i epidemioloških mjera svake večeri, 365 dana u godini, bez obzira na vremenske prilike, državne i vjerske praznike, vikendima i blagdanima, dvanaest teta i stričeka pričalica dolazilo je na dječje bolničke odjele u Zagrebu.


I nije to sve, unapređuju život štićenika raznih domova i centara kako bi oplemenili njihov život i pokazali im da nisu sami. Kroz projekte "Volontiram, dakle jesam!" i "Dekica za snove" trude se s vrijednostima volontiranja upoznati sve generacije kako bi sve njih, ali i nas zarazili onim u čemu smo najbolji osmijehom.


U zadnje vrijeme čitaju djeci u Petrinji, a o tom i drugim projektima u HTV-ovom Studiju 4 razgovarali smo s predsjednicom Udruge "Smiješak za sve" Mirjanom Jergović:

- Tete pričalice se možda ne mogu penjati po krovovima, ali mogu donijeti život i radost. Mi smo odlučili doći čovjeku u centar novog života, donijeti im čovjeka, radost, knjige i ono što su možda izgubili kad su izgubili svoje domove, a to je onaj kontakt s ljudima i ljudska toplina, poručili su tete i stričeki pričalice.


Dodajmo da je Smješkova knjižnica otvorena je od ponedjeljka do petka od 17 do 18.30 sati, a djeca će u njoj moći razgovarati, igrati se, čitati, pisati zadaću ili lektiru s volonterima koji će biti na raspolaganju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!