09:56 / 25.04.2018.

Autor: HRT

Tjedan dobre dječje knjige

-

-

Foto: - / -

U sklopu Tjedna dobre dječje knjige organiziraju se razne edukativne i animacijske aktivnosti, susreti s književnicima za djecu te pričaonice priča.
Nastupom mađioničara Andreja Škedela, početkom tjedna je počeo novi Tjedan dobre dječje knjige. Riječ je o sedmom izdanju manifestacije za poticanje čitanja u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka.

Od 2012. godine, ova manifestacija skreće pažnju na važnost čitanja od malih nogu, dobrih dječjih knjiga koje nisu lektirni naslovi te općenito na radost stvaralačke igre. Tjedan dobre dječje knjige namijenjen je djeci, ali i svim odraslima uključenima u njihov razvoj: roditeljima, starateljima, odgajateljima i učiteljima.

Kao i prošle godine, Tjedan dobre dječje knjige nadilazi okvire Rijeke, pa se pridružuju i knjižnice iz Bakra, Crikvenice, Delnica, Kostrene, Malog Lošinja, Novog Vinodolskog, Viškova i Vrbovskog.

U sklopu Tjedna dobre dječje knjige organiziraju se razne edukativne i animacijske aktivnosti, susreti s književnicima za djecu te pričaonice priča.

Organizator Tjedna dobre dječje knjige je Gradska knjižnica Rijeka, a izvodi se kao dio programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture. Ministarstvo kulture Republike Hrvatske redovito podupire manifestaciju, a od ove godine pridružuju mu se i Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!